ΚΥΠΡΟΣ

Δύσοσμο αλλά κατάλληλο το νερό σε περιοχές της Πάφου

Δύσοσμο αλλά κατάλληλο το νερό σε περιοχές της Πάφου

Έντονη είναι ακόμη η μυρωδιά του νερού που φτάνει στους καταναλωτές σε πολλές περιοχές της επαρχίας Πάφου και κυρίως σε όσες περιοχές υδροδοτούνται μέσω του διυλιστηρίου του φράγματος της Κανναβιούς, ωστόσο το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καθησυχάζει το κοινό.

Ανάμεσα στις κοινότητες που έχουν επηρεαστεί είναι οι κοινότητες Ίνειας, Δρούσειας, Πολεμίου Στρουμπιού και οι περιοχές της Πέγειας και Πάφου.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας Γιάγκος Τσίβικος δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς σχετικά, πως η κοινότητα του αντιμετωπίζει πρόβλημα οσμής εδώ και 2 μήνες περίπου.

«Είναι μυρωδιά λάσπης και είναι ανυπόφορη με αποτέλεσμα εν μέσω οικονομικής κρίσης πολλές οικογένειες να αναγκάζονται να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό», είπε ο κ. Τσίβικος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι υγειονομικές υπηρεσίες σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους στα πλαίσια της εφαρμογής του περί της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης νόμου του 2001 διεξάγουν τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πόσιμο νερό με βάση τα σχετικά προγράμματα ελέγχου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «από τους μέχρι τώρα ελέγχους πέρα της πιο πάνω απόκλισης στην ποιότητα του νερού δεν προσδιορίστηκαν άλλες αποκλίσεις όσον αφορά τις ελεγχόμενες μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους του πόσιμου νερού και ως εκ τούτου με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν προκύπτει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση του».

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, ως φορέας ύδρευσης, έχει εντοπίσει τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, έχει προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αντιμετώπιση της κατάστασης και σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ποιότητας του πόσιμου νερού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ ikypros