ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική χαρακτηρίζουν την προφυλάκισή τους τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ

Πολιτική χαρακτηρίζουν την προφυλάκισή τους τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του διατάγματος προσωποκράτησης τους υπέβαλαν τα δύο στελέχη του ΑΚΕΛ, Βενιζέλος Ζανέττος και Χρίστος Αλέκου, οι είναι ύποπτοι για το σκάνδαλο της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

Έφεση υπέβαλε και ο επιχειρηματίας Αντώνης Ιωακείμ. Τα δύο στελέχη υποστηρίζουν ότι μέσω της σύλληψης τους επιχειρείται να πληγεί το ΑΚΕΛ. Τα στελέχη του κόμματος και ο επιχειρηματίας επικαλούνται μεταξύ άλλων ως λόγους έφεσης ότι το δικαστήριο αποφάσισε λανθασμένα την κράτηση τους, αφού η μαρτυρία, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι γνήσια αλλά αποτελεί προϊόν συναλλαγής.

Ακόμη, οι ίδιοι δηλώνουν ότι η μαρτυρία που εξασφάλισε η αστυνομία είναι ύποπτη και θα έπρεπε το δικαστήριο να την απορρίψει. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει την έφεση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη.

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού μετέβη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επισκέφθηκε τον Βενιζέλο Ζανέττο. Η επίσκεψη αυτή έγινε με άδεια από το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Αργά το απόγευμα μέλη και υποστηρικτές του ΑΚΕΛ πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στο Βενιζέλο Ζανέττο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.