ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα η νέα δικάσιμος για τα αξιόγραφα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Σήμερα η νέα δικάσιμος για τα αξιόγραφα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης που αφορά την προσφυγή πολίτη, κάτοικου διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, που θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί από τη Λαϊκή τράπεζα για την υπόθεση των αξιογράφων.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Ευθύμιος Μπουλούτας, Χρίστος Στυλιανίδης, Νεοκλής Λυσσάνδρου, Παναγιώτης Κουννής, Κάλια Ευσταθίου και η Λαϊκή Τράπεζα. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δόλου και ανακριβών δηλώσεων, προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.

Στο κατηγορητήριο της ίδιας υπόθεσης βρισκόταν μέχρι το Σεπτέμβριο, και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης του οποίου η ποινική δίωξη ανεστάλη με απόφαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη. Συγκεκριμένα στη δικάσιμο της 10ης Σεπτεμβρίου είχε τεθεί ενώπιον του δικαστηρίου επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ημερομηνίας 30/8/2013 για αναστολή ποινικής δίωξης του κ. Ορφανίδη.

Οι δικηγόροι των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα είχαν ζητήσει στις 10 Σεπτεμβρίου από το δικαστήριο ένα μήνα αναβολή της υπόθεσης για δύο λόγους. Πρώτον για να εξετάσουν κατά πόσο νομότυπα έγινε η επίδοση των κατηγορητηρίων στους πελάτες τους, και δεύτερον για να τους δοθεί χρόνος να αποταθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή ποινικής δίωξης των πελατών τους.

Στις 10 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι τρεις από τους επτά κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, δηλαδή οι Χρίστος Στυλιανίδης, Νεοκλής Λυσσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, ενώ η τέταρτη κατηγορούμενη Κάλια Ευσταθίου απουσίαζε στο εξωτερικό για λόγους υγείας.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι στη δικάσιμο της 10ης Σεπτεμβρίου αρνήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας δεν είχαν παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

ikypros