ΚΥΠΡΟΣ

Απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα του Μπαν Γκι-μουν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα του Μπαν Γκι-μουν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων ημερών που έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για κατάληξη των δύο ηγετών σε ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ουσία των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια-Ταλάτ.

Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού ασκεί κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κάνοντας λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς που δεν βοηθούν την προσπάθεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο Ημερίδας του ΑΚΕΛ με θέμα «Το Φυσικό Αέριο και οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, «παρόλο που η επιθυμία μας είναι να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατό το κοινό ανακοινωθέν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις».

«Επιμένουμε ότι εάν ο ΟΗΕ ενδιαφέρεται πραγματικά να διαμορφωθεί το κοινό ανακοινωθέν αλλά και η τουρκική πλευρά, όπως παρουσιάζεται έτοιμη για κάτι τέτοιο, εκείνο που απλώς χρειάζεται να γίνει είναι να επικεντρωθούμε στην ουσία των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια και Ταλάτ.

Δηλαδή», συνέχισε, «να γίνεται ξεκάθαρη η αναφορά σε μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Αυτό είναι το ζητούμενο από τη δική μας πλευρά», συμπλήρωσε.