ΚΥΠΡΟΣ

Έκλειναν ερωτικά ραντεβού και λήστευαν ανυποψίαστους εραστές!

Έκλειναν ερωτικά ραντεβού και λήστευαν ανυποψίαστους εραστές!

Ερωτικά παιγνίδια που κατέληγαν στη συνέχεια σε ληστείες, έστηναν τρία άτομα, μία κοπέλα 26 χρόνων από την Ορμήδεια και δύο νεαροί 21 και 20 χρόνων από το Ξυλοφάγου. Το παράνομο τρίο πιάστηκε όμως στην τσιμπίδα του νόμου, έτσι κατέληξαν στα αστυνομικά κρατητήρια.

Η νεαρή έκλεινε ραντεβού σε νεαρούς σε απόμερη περιοχή στα περίχωρα της Ορμήδειας, σε έδαφος Βρετανικών Βάσεων, για ερωτική συνεύρεση σε αυτοκίνητο. Στη διάρκεια του ραντεβού με τα ανυποψίαστα θύματα, η ύποπτη αποχωρούσε επικαλούμενη φυσική της ανάγκη. Το διάστημα της απουσίας της, εμφανίζονταν μπροστά στους νεαρούς δύο άτομα από τα οποία το ένα κρατούσε μαχαίρι και με την απειλή του λήστευαν τους Ελληνοκύπριους.

Τα "σαίνια" δεν υπολόγιζαν ότι θα κατέληγαν στα αστυνομικά κρατητήρια, μετά από τις καταγγελίες δύο θυμάτων, και την αξιολόγηση περιγραφών και μαρτυριών. Μάλιστα, οι ύποπτοι τέθηκαν από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεμβρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις ένοπλης ληστείας και ληστεία με την απειλή χρήσης βίας εναντίον δύο ελληνοκυπρίων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης «εναντίον των τριών συλληφθέντων εξετάζονται δύο διαφορετικές υποθέσεις για ληστεία, οι οποίες έγιναν εις βάρος δύο Ελληνοκυπρίων που κατήγγειλαν την υπόθεση».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Πιτσιλλίδης, «την πρώτη φορά με την απειλή μαχαιριού ο ύποπτος κατάφερε να εξασφαλίσει από το θύμα χρήματα και ψηφιακούς δίσκους. Τη δεύτερη περίπτωση οι ύποπτοι ανάγκασαν το θύμα με την απειλή ότι θα ασκήσουν βία εναντίον του, να μεταβεί σπίτι του όπου το διέρρηξαν και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα και ΜP3. Επίσης την επόμενη μέρα οι δύο ύποπτοι μετέβησαν πάλι στο σπίτι του νεαρού προκειμένου να πάρουν χρυσαφικά αλλά αυτός τους είπε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία και έφυγαν.

Η Αστυνομία ύστερα από πληροφορίες συνέλαβε τους τρεις υπόπτους οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση και την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για να απαντήσουν στις κατηγορίες της Αστυνομίας».

ΠΗΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ