ΚΥΠΡΟΣ

Ελεύθεροι οι 5 στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας στη Λάρνακα

Ελεύθεροι οι 5 στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα γονικής μέριμνας προς το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο και ανέλαβε τη φροντίδα του βρέφους που γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2013 στην κλινική του μαιευτήρα στη Λάρνακα, ο οποίος μαζί με άλλα 4 άτομα, δύο Κύπριους και δύο Βούλγαρους, συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου «ύστερα από αίτημα του Γραφείου Ευημερίας, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα γονικής μέριμνας και το Γραφείο Ευημερίας αναλαμβάνει στο παρόν στάδιο τη φροντίδα του βρέφους», το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενο από την Αστυνομία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμα ότι το απόγευμα, με τη λήξη του διατάγματος προσωποκράτησης που εξέδωσε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, «όλοι οι ύποπτοι θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα. Ωστόσο οι ανακρίσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν και με την ολοκλήρωση του ποινικού φακέλου, αυτός θα προωθεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας η οποία και θα αποφασίσει για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε ύποπτοι είχαν συλληφθεί για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για διάπραξη πλημμελήματος, αδικήματα σε σχέση με τον περί Υιοθεσίας Νόμο, το Προαιρετικό Πρωτόκολλο στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, για την πώληση παιδιών και άλλα αδικήματα για Παρεμπόδιση και Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 16/4 – 8/11/2013.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το Σάββατο όταν συνελήφθηκαν οι πέντε, δηλαδή ο μαιευτήρας, η Βουλγάρα μητέρα του βρέφους, ο Βούλγαρος σύντροφος της και το ζεύγος των Κυπρίων, οι οποίοι θα υιοθετούσαν το μωρό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Βουλγάρα μητέρα στην κατάθεση της στην Αστυνομία, από την υιοθεσία θα έπαιρνε 10 χιλιάδες ευρώ, από τις οποίες οι πέντε εντοπίστηκαν στην τσάντα της όταν συνελήφθηκε την Παρασκευή στη Λακατάμεια και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα έπαιρνε με την ολοκλήρωση της υιοθεσίας.