ΚΥΠΡΟΣ

Νoble: Με αγωγούς η πώληση των αποθεμάτων ΦΑ του Λεβιάθαν

Νoble: Με αγωγούς η πώληση των αποθεμάτων ΦΑ του Λεβιάθαν

O Εκτελεστικός Διευθυντής του αμερικανικού κολοσσού Noble, Chalres Davidson, είπε ότι η εταιρεία προκρίνει την πώληση του στην Άπω Ανατολή με αγωγούς οι οποίοι όπως εξήγησε ήδη υπάρχουν.

Ο ισχυρός άντρας της Noble, μιλώντας στην ιστοσελίδα Globes, είπε ότι οι υποδομές σε ότι αφορά τους αγωγούς στην περιοχή υπάρχουν, γεγονός που καθιστά το κόστος πώλησης του ΦΑ φθηνότερο από ό,τι με τη δημιουργία τερματικού για αυτό το σκοπό.

«Θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε το φυσικό αέριο σε περιφερειακό επίπεδο με χαμηλότερο κόστος αφού όλες αυτές οι αγορές χρησιμοποιούν αγωγούς και στις πλείστες των περιπτώσεων πρόκειται για σύνδεση αγωγών που ήδη υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δεν απέρριψε την πιθανότητα δημιουργίας ενός τερματικού υγροποίησης.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τερματικό υγροποίησης όμως χωρίς πολλά τρένα παραγωγής. Θα μπορούσε να είναι ένα πλωτό τερματικό υγροποίησης ή θα μπορούσε να είναι ένα τερματικό στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.

Τα πράγματα σε ότι αφορά το οικόπεδο Λεβιάθαν έχουν διαφοροποιηθεί αφού η αξία του έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η Noble να έχει αυξήσει τις απαιτήσεις της για πώληση μεριδίων σε άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα τη Woodside Petroleum.