ΚΥΠΡΟΣ

Μέσα του 2014 η ενοποίηση συστημάτων Τρ. Κύπρου-Λαϊκής

Μέσα του 2014 η ενοποίηση συστημάτων Τρ. Κύπρου-Λαϊκής

Μέχρι τα μέσα του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων της Τράπεζας Κύπρου με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, δίνοντας οριστικό τέλος στη σύγχυση που επικρατεί στους πελάτες λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας και παράλληλης στέγασης, σε πολλές περιπτώσεις, των δύο τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διαδικασία ενοποίησης των συστημάτων είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερο διάστημα να ολοκληρωθεί απ’ ό,τι χρειάζεται για να ενοποιηθούν τα υποκαταστήματα. Αυτή τη στιγμή, προχωρούν ταυτόχρονα δύο διαδικασίες, η μια είναι ο συστεγασμός και ο άλλος η ενοποίηση των συστημάτων.

Οσον αφορά το συστεγασμό, από τα 203 υποκαταστήματα που λειτουργούσαν αρχικά, τώρα με την ενοποίηση λειτουργούν 138, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να γίνουν 130.

Παράλληλα, προχωρά ο προγραμματισμός και οι εργασίες για τη σύζευξη των δύο ηλεκτρονικών συστημάτων, με τα μέσα του 2014 ή και νωρίτερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, να αποτελεί το χρονοδιάγραμμα και το στόχο της Τράπεζας για την ολοκλήρωση.

Η ενοποίηση του συστήματος θα γίνει αυτόματα και οι πελάτες των δύο τραπεζών θα ενημερωθούν για τα στοιχεία τους, ενώ όπου χρειαστεί θα εκδοθούν καινούρια βιβλιάρια επιταγών και καινούριες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Πηγη ikypros