ΚΥΠΡΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό

Έντονη είναι η κινητικότητα που καταγράφεται για το Κυπριακό καθώς σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δεν έφυγε όπως προγραμματιζόταν, μετά τις συναντήσεις του χθές με τους δύο ηγέτες Νίκο Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου.

Ανακοίνωση του Προεδρικού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο μεταξύ, χθες, ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

ntaaaaa

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι η διακριτικότητα βρίσκεται πρώτη στις προτεραιότητες μας.

«Είχα μια καλή συζήτηση για το Κυπριακό με τον Πρόεδρο και για το πού βρισκόμαστε και θα συναντηθώ με τον κ. Ερογλου το απόγευμα. Πιστεύω ότι περνούμε μια από εκείνες τις φάσεις, όπου είναι σημαντικό να επιδείξουμε διακριτικότητα έτσι δεν επιθυμώ να πω οτιδήποτε περισσότερο για αυτές τις συναντήσεις σε αυτό το στάδιο», είπε.

Ερωτηθείς για το που βρισκόμαστε στην παρούσα φάση, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είπε ότι όταν υπάρξει συμφωνία τότε οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν.

«Δεν θα υπεισέλθω σε αυτό το παιγνίδι προβλέψεων. Είναι ευαίσθητες οι στιγμές, αυτό είναι κατανοητό, και όσο λιγότερα λέμε για την ουσία αυτών των θεμάτων, το καλύτερο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο- Λακκοτρύπης: Χωρίς λύση ο αγωγός σε Τουρκία δεν είναι επιλογή

Θέμα τουρκικής μειονότητας έθεσε ο Νταβούτογλου ενώπιον Βενιζέλου

Επανάληψη των συνομιλιών για την Κύπρο