Μολυσμένα κοτόπουλα με τουρκική σημαία στην Εθνική Φρουρά

Newsroom Newsroom

Μολυσμένα κοτόπουλα με τουρκική σημαία στην Εθνική Φρουρά

Μολυσμένα κοτόπουλα με χώρα προέλευσης την Ολλανδία, που όμως φέρουν την τουρκική σημαία στα κασόνια, παραλήφθηκαν από μονάδες της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου.

Πέραν της αρχικής έκπληξης για τη συσκευασία τους, διαπιστώθηκε και η ακαταλληλότητα τους. Τα προϊόντα δεν καταναλώθηκαν και ο προμηθευτής έχει κληθεί να τα παραλάβει αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό από την περασμένη βδομάδα όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβόλαιο της εταιρείας που προμήθευε την Εθνική Φρουρά με κυπριακά κοτόπουλα προηγουμένως, έληξε στις 12/12/2013. Το Υπουργείο Άμυνας, αποτάθηκε σε φρουταρία, η οποία μπορεί να προμηθεύει το κράτος με κοτόπουλα και που τελικά παρέπεμψε τους αρμοδίους σε άλλη εταιρεία η οποία θα εξυπηρετούσε την Εθνική Φρουρά.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η χώρα προέλευσης του προϊόντος είναι η Ολλανδία. Στην ερώτηση πώς γίνεται να φέρει την τουρκική σημαία, αναφέρθηκε ότι πρόκειται για προϊόν που παράγεται με την μουσουλμανική μέθοδο Halal, όπου τα ζώα σφαγιάζονται με συγκεκριμένο τρόπο. Ωστόσο το ερώτημα σε σχέση με την τουρκική σημαία, παραμένει αναπάντητο.

Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε στο SigmaLive, ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν καταναλώθηκαν από τους εθνοφρουρούς, αφού από την πρώτη στιγμή που τα παρέλαβαν, υπήρξε έκπληξη για το γεγονός ότι είχαν την εμφάνιση που φαίνεται και στη φωτογραφία. Στη συνέχεια είπε, διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω προϊόντα ήταν και ακατάλληλα αφού δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της ΕΦ, ενώ ο προμηθευτής δεν υπέβαλε τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Ο Υπουργός Άμυνας, έδωσε πάντως οδηγίες για να επιληφθούν οι αρμόδιοι του θέματος, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εθνοφρουροί απολαμβάνουν υγιεινά προϊόντα, ανέφερε η ίδια πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved