ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΞ: Ενημέρωσε τις ομογενειακές οργανώσεις για το κυπριακό

ΥΠΕΞ: Ενημέρωσε τις ομογενειακές οργανώσεις για το κυπριακό

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα επόμενα βήματα σχετικά με τις προσπάθειες συμφωνίας επί του κειμένου της Κοινής Διακήρυξης ενημέρωσε ομογενειακές και εβραϊκές οργανώσεις ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης.

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον αναβαθμισμένο ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ελληνοαμερικανικών παροικιακών οργανώσεων AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) και ΑΗΙ (American Hellenic Institute), της εβραϊκής οργάνωσης B’nai B’rith International, καθώς και του Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο σημαντικός ρόλος των παροικιακών οργανώσεων για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης του συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ της κυπριακής Κυβέρνησης και των οργανώσεων αποδήμων.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Δραματική έκκληση Αναστασιάδη για το Κυπριακό