ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο αναμένεται αύριο ο ΥΠΕΣ Γ. Μιχελάκης

Στην Κύπρο αναμένεται αύριο ο ΥΠΕΣ Γ. Μιχελάκης

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Μιχελάκης από τις 15 έως 16 Ιανουαρίου, με πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών, Κύπρου και Ελλάδας, με επικεφαλής τους δύο Υπουργούς, με αντικείμενο το Μνημόνιο Κατανόησης για δημιουργία Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ιταλίας – Ισραήλ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μιχελάκης και η συνοδεία του θα αφιχθούν στην Κύπρο την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Το βράδυ, ο κ. Χάσικος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Μιχελάκη.

Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα Υπουργού με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, Κύπρου και Ελλάδας, με επικεφαλής τους δύο Υπουργούς, με αντικείμενο το Μνημόνιο Κατανόησης για δημιουργία Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ιταλίας – Ισραήλ.

Μετά το πέρας της συνάντησης και των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολούθως, ο κ. Μιχελάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Χάσικο, θα μεταβεί στην Πάφο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο Πάφου .

Ο κ. Μιχελάκης θα αναχωρήσει από την Πάφο στις 15.45, την ίδια μέρα, για το αεροδρόμιο Λάρνακας, απ’ όπου και θα αναχωρήσει για Αθήνα στις 17.15.