ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Θα ανατείλουν καλύτερες μέρες

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Θα ανατείλουν καλύτερες μέρες

Την πεποίθηση ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στην Κύπρο και την Ελλάδα και ότι η κρίση θα ξεπεραστεί εξέφρασε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι το 2014 θα είναι η απαρχή καλύτερων ημερών.

Στη συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, παρουσία και του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου έγινε ανταλλαγή απόψεων εφ όλης της ύλης για θέματα που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο και ιδιαίτερα τα δύο Υπουργεία. «Είπαμε και τα προτερήματά μας και τα μειονεκτήματά μας και καταλήξαμε ότι χρειάζεται δουλειά συστηματική, το ελληνικό δαιμόνιο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς, με την Χάρη Του Θεού θα υπερπηδούμε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα και είμαστε σίγουροι ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι και τα μανίκια να κάνουμε πάνω, και να σφίξουμε και ζωνάρια , να πέσουμε στη δουλειά, ούτως ώστε να ζήσουμε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο καλύτερα και ευτυχισμένα».

Ο Ελληνας Υπουργός είπε ότι υπάρχει και η θέληση και αποφασιστικότητα «για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το οποίο έχουμε βάλει ως στόχο, να μπορέσει ο Ελληνισμός να ξεφύγει από την κρίση για να αντιμετωπίσει και τα άλλα τα σοβαρά προβλήματα τα οποία υπάρχουν».

«Η συνεργασία είναι αγαστή, ενημέρωσα τον Μακαριότατο για τις επαφές και συζητήσεις που είχα και με τη βοήθεια Του Θεού όλα θα πάνε καλά, μετέφερα και τις ευχές του Πρωθυπουργού για μια καλή χρονιά και πιστεύω ότι το 2014 θα είναι η απαρχή καλύτερων ημερών», κατέληξε ο Υπουργός, σύμφωνα με το ikypros.