ΚΥΠΡΟΣ

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου

Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την ερχόμενη Παρασκευή για να ανασκοπήσει την πορεία των προσπαθειών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Λονδίνο.

Ανακοινώνοντας τη σύγκληση της συνεδρίας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρ Παπαδόπουλος τόνισε ότι αν η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμούν η Κύπρος να καταστεί τόπος ειρήνης, θα πρέπει να αποδείξουν τη βούληση για εμπλοκή σε διάλογο, που θα ανοίξει τον δρόμο προς τη λύση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε δε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνεχίζει τις προσπάθειες για συμφωνία σε ένα κοινό ανακοινωθέν, που θα διασφαλίζει ότι ο διάλογος θα έχει προοπτικές κατάληξης.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια ιστορική συμφωνία στο Λονδίνο, για την αξιοποίηση των εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων περιουσιών, που αποκαθιστά τη δικαιοσύνη ανάμεσα στους Κύπριους πολίτες και έπρεπε να χαιρετιστεί από όλους.

Σχολιάζοντας δε τις συνεχιζόμενες επικρίσεις για το ενδεχόμενο «Γιβραλταροποίησης» των περιοχών των Βάσεων, με τη μαζική αγορά περιουσιών από Βρετανούς, ο εκπρόσωπος είπε ότι όσοι προκαλούν φοβικά σύνδρομα στον κυπριακό λαό προσφέρουν κακή υπηρεσία.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η συμφωνία για τις περιουσίες θα αναλυθεί μεθαύριο (Τετάρτη) σε σύσκεψη των Κοινοτικών Συμβουλίων των περίπου 15 επηρεαζόμενων κοινοτήτων και μελών των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.