ΚΥΠΡΟΣ

Χρ. Στυλιανίδης: Ο Ερογλου να αφήσει τα τελεσίγραφα

Χρ. Στυλιανίδης: Ο Ερογλου να αφήσει τα τελεσίγραφα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν χρειάζεται μαθήματα ούτε σύνεσης ούτε πολιτικής βούλησης για το Κυπριακό, δήλωσε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο κ. Ερντογάν, ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες υπεροπτικές δηλώσεις δεν διαμορφώνεται κατάλληλο κλίμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν χρειάζεται μαθήματα ούτε σύνεσης ούτε πολιτικής βούλησης για τη λύση του Κυπριακού», είπε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος «έχει αποδείξει σε όλη του τη διαχρονική πολιτική πορεία ότι είναι συνεπής υπερασπιστής των κοινών συμφερόντων μιας κοινής πατρίδας Ε/κ και Τ/κ».

Εχει αποδείξει στην πράξη, πρόσθεσε, «τι σημαίνει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού για ειρήνευση στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν «αυτό που πρέπει να κάνει και το υπαινίχθη και από μόνος του στις Βρυξέλλες είναι επιτέλους να υποδείξει και να καθοδηγήσει σωστά τον κ. Ερογλου να αποδεσμευτεί από την ντενκτασική κληρονομιά».

«Σε ό,τι αφορά το θέμα ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην ε/κ πλευρά, το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε σαφώς είναι ότι στο σύνολό της οι Ε/κ πιστεύουν και επιδιώκουν σε λύση το συντομότερο», πρόσθεσε.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι κάποιοι άλλοι πρέπει να αποδεχθούν ότι αυτή η λύση θα πρέπει να συζητηθεί πάνω σε ουσιαστική βάση διαπραγμάτευσης το συντομότερο και να έχει και προοπτική κατάληξης το συντομότερο, όπως διαβάζουμε στο ΣΙΓΜΑ.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: Από τον Αναστασιάδη εξαρτάται η πρόοδος στο Κυπριακό