ΚΥΠΡΟΣ

Qatari Diar: Η εταιρία-κολοσσός που ενδιαφέρεται για την Κύπρο

Qatari Diar: Η εταιρία-κολοσσός που ενδιαφέρεται για την Κύπρο

Mεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο, επιδεικνύει η εταιρεία Qatari Diar Real Estate, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου στο Κατάρ.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας για επενδύσεις στην Κύπρο, επιβεβαίωσε στο In Business του ΣΙΓΜΑ και ο Πρόεδρος του CIBA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Το ιστορικό

Η Qatari Diar Real Estate Company, ιδρύθηκε το 2005 από την Επενδυτική Αρχή του Κατάρ, το οποίο αποτελεί το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας. Σκοπός της δημιουργίας της εν λόγω εταιρείας, ήταν η υποστήριξη της αναπτυσσόμενης οικονομίας της χώρας και η διαχείριση των αναγκών της στον τομέα των ακινήτων. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Ντόχα. Ωστόσο γραφεία διατηρεί και στο Μαρόκο, το Λονδίνο, το Κάιρο, την Κούβα, τη Μαυριτανία, το Σουδάν, τη Συρία, το Τατζικιστάν και την Υεμένη.

Tα έργα της εταιρείας

Το πρώτο έργο της εταιρείας, ανεγέρθη τον Δεκέμβριο του 2005 στην πόλη Lusail. Η εταιρεία αμέσως τράβηξε την προσοχή λόγω της δημιουργικής προσέγγισης που επέδειξε μέσω του έργου.

Το 2009, η εταιρεία προχώρησε ένα στάδιο παρακάτω, με την ίδρυση της εταιρείας Qatar Railways Development, η οποία ανέλαβε τη δημιουργία του σιδηρόδρομου της χώρας.

Άλλα σημαντικά έργα της εταιρείας, ήταν ένα σύμπλεγμα ακινήτων στο Σιαρμ Ελ Σέικ στην Αίγυπτο, διάφορες εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

535

Σήμερα θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα των ακινήτων ανά το παγκόσμιο, λόγω της ποιότητας των έργων που ανεγείρει.

Τον Ιανουάριο του 2012, η Qatari Diar είχε στα ταμεία της 4 δις δολάρια, ενώ παράλληλα έτρεχε περισσότερα από 49 έργα στο Κατάρ και άλλες 29 χώρες σε όλο τον κόσμο, η αξία των οποίων ανερχόταν συνολικά στα 35 δις δολάρια.

Όπως είναι γνωστό, ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί μέχρι στιγμής για 9 συνολικά αναπτυξιακά έργα, τα οποία αφορούν γήπεδα του γκολφ, το καζίνο, και γενικότερα τον τομέα της ψυχαγωγίας.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος-Κατάρ: Mνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας