Στην Αθήνα ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Στην Αθήνα ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο Άτυπο Συμβούλιο οι Υπουργοί αναμένεται να εξετάσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013.

Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στις επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και στην αποστολή της ΕΕ στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Ο Φώτης Φωτίου αναμένεται επίσης να συναντηθεί με ομόλογους του για να συζητήσει θέματα που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας.

Το βράδυ της Παρασκευής, 21 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Άμυνας θα τελέσει από κοινού, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνεται από την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με τίτλο «50 χρόνια Εθνική Φρουρά 1964-2014», στο Σπίτι της Κύπρου.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το 1964 μέχρι σήμερα, ιστορικά έγγραφα, ντοκουμέντα, χάρτες και άλλο αρχειακό υλικό, στολές και οπλισμό της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός αναμένεται πίσω στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.