ΚΥΠΡΟΣ

Έφυγαν οι διαδηλωτές από την Κυπριακή Βουλή(βίντεο)

Έφυγαν οι διαδηλωτές από την Κυπριακή Βουλή(βίντεο)

Aποχώρησαν οι διαδηλωτές από την Κυπριακή Βουλή, όπου νωρίτερα επικρατούσε ένταση με επεισόδια,και προπηλακισμούς, με διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΑΗΚ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ωστόσο. προειδοποίησαν πως αύριο θα γίνουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής. Όλα τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της Αρχής θα παραμείνουν κλειστά.

Για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού. Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος, δήλωσε ότι τα μέτρα, θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

447

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Με αφορμή της σημερινής συνεδρίασης για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή, συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές-εργαζόμενοι της ΑΚΗ, οι οποίοι, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία. Συγκρούστηκαν με άνδρες της Δύναμης, κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής και επιχείρησαν να πετύχουν είσοδο από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου. Στο σημείο κλήθηκαν δυνάμεις από τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό. Οι απεργοί γιουχάισαν τον υπουργό οικονομικών και τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ παρεμπόδισαν Γενικό Εισαγγελέα να εισέλθει στο κτίριο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής οικονομικών πως δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνεδρία.

408

Φώναζαν συνθήματα όπως «πουλημένοι» και «κάτω τα χέρια από την ΑΗΚ». Επιπλέον, οι απεργοί έριξαν αντικείμενα όπως φρούτα, μπουκάλια νερού και πέτρες. Ρίχθηκαν επίσης κροτίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί διαδηλωτών.

ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στης Βουλής μεταφέρθηκε από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο, όταν οργισμένοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.

Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία ότι γινόταν συζήτηση για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η συνεδρία. Εξάλλου, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είχε διακοπή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημίες στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Kύπρος: Διαδηλωτές «κλείδωσαν» βουλευτές στο Κοινοβούλιο