ΚΥΠΡΟΣ

Οικολόγος βουλευτής της Κύπρου κάνει λόγο για σκάνδαλα εκατομμυρίων

Οικολόγος βουλευτής της Κύπρου κάνει λόγο για σκάνδαλα εκατομμυρίων

Ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Θεσμών και Ελέγχου "έχουν αποκαλυφθεί σοβαρές υποθέσεις σκανδάλων, οι οποίες βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας", δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των συνεδριών των εν λόγω Επιτροπών, ο κ. Περδίκης είπε ότι «ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας σε αρκετές περιπτώσεις είχε αναστείλει ποινικές διώξεις».

Προκύπτουν, συνέχισε, σοβαρά θέματα ως προς τη Νομική Υπηρεσία αφού υπάρχουν έτοιμες υποθέσεις για ποινικές διώξεις, οι οποίες έχουν ανασταλεί.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε σε «εκατομμύρια» και σε πέντε εκατομμύρια που φαίνεται να αφορούν τον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών. «Δεν μπορεί αυτά τα πράγματα να κόβονται και μάλιστα να μην μας δίνεται εξήγηση γιατί υπάρχει αναστολή ποινικής δίωξης», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όποτε συζητεί η Επιτροπή εκθέσεις της Γενικής Ελέγκτριας που αφορούν ημικρατικούς οργανισμούς, οπωσδήποτε να είναι παρών εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα και να δίνει απαντήσεις ως προς το πού βρίσκονται υποθέσεις που έχουν δοθεί στη Νομική Υπηρεσία για ποινική διαχείριση.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι «όπως αναφέρεται στην έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, η Παγκύπρια Οργάνωση Αγελαδοτρόφων φαίνεται να ευθύνεται για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ».

Καταλήγοντας είπε ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας για χρόνια τώρα και δεν προχωρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ