ΚΥΠΡΟΣ

Κινητοποιήσεις έξω από την κυπριακή βουλή για το νομοσχέδιο

Κινητοποιήσεις έξω από την κυπριακή βουλή για το νομοσχέδιο

Με στάσεις εργασίας και εκδηλώσεις έξω από τη Βουλή, συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους για το νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποιήσεων οι εργαζόμενοι σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", οι εργαζόμενοι στη CYTA πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Ωστόσο τα μέλη της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι και εκδήλωση διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας τους. Έξω από τη Βουλή θα βρεθούν και εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος, ανέφερε ότι από τη στάση δεν θα επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Είπε επίσης ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα μεταβούν στη Βουλή για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και άλλοι θα διαμαρτυρηθούν στους χώρους εργασίας τους.

Η Αστυνομία έχει ετοιμάσει σχέδιο δράσης για αποφυγή επεισοδίων όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν πριν μία βδομάδα με τους διαμαρτυρόμενους να προκαλούν ζημιές και έκτροπα.