ΚΥΠΡΟΣ

Εθνικό Συμβούλιο αύριο στην Κύπρο

Εθνικό Συμβούλιο αύριο στην Κύπρο

Για την πορεία του Κυπριακού ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, σε μια συνάντηση θεσμικού χαρακτήρα που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό, ο οποίος ανέφερε ότι αύριο συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου είπε ότι τον ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τον εφοδίασε με αριθμό εγγράφων.

«Βεβαίως θα συνεδριάσει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο αλλά αυτή η ενημέρωση αφορά την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής. Συνεπώς, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου υπάρχει αυτή η ενημέρωση, η οποία, επαναλαμβάνω είναι θεσμικού χαρακτήρα», είπε.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκαν άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό μέτωπο και τις προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για τον ανασχηματισμό, ο κ. Ομήρου απάντησε αρνητικά.

«Η συνάντηση ήταν θεσμικού χαρακτήρα, δεν έχω οποιοδήποτε λόγο στο σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε ως Πρόεδρος της Βουλής, ούτε ως Πρόεδρος κόμματος», είπε.

Σε ερώτηση για το θέμα των συνομιλιών, ο κ. Ομήρου είπε πως αυτά θα συζητηθούν σε έκταση κατά την αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

πηγη ikypros.com

Διαβάστε επίσης

Στις 31 Μαρτίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Ερογλου