ΚΥΠΡΟΣ

Ο Ερντογάν δεν έκοψε το twitter στα Κατεχόμενα

Ο Ερντογάν δεν έκοψε το twitter στα Κατεχόμενα

Η απαγόρευση του Twitter στην Τουρκία δεν έχει επηρεάσει το ψευδοκράτος δήλωσε ο «υπουργός» χωροταξίας, μεταφορών και επικοινωνιών, Αχμέτ Κασίφ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Κασίφ είπε ότι η «αρχή» επικοινωνίας και τεχνολογικών πληροφοριών κατόπιν συνεννόησης με την τουρκική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Türk Telekom, στο ψευδοκράτος δεν θα υπάρξουν δυσκολίες ως προς το θέμα αυτό.

Για τον Αχμέτ Κασίφ η αξιολόγηση της τουρκικής κυβέρνησης έγινε με βάση τους νόμους στην Τουρκία και το Σύνταγμα και αποτελεί εσωτερικό ζήτημα, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει επιρροή για το ψευδοκράτος.

Ο «πρόεδρος» της «αρχής», Καντρί Μπουρουντζιούκ είχε δηλώσει νωρίτερα πως το θέμα συζητιόταν εδώ και μέρες στην Τουρκία, αλλά και στα κατεχόμενα και γι’ αυτό το «υπουργείο» χωροταξίας, μεταφορών και επικοινωνιών είχε προβεί σε μια ανακοίνωση ότι το ψευδοκράτος είναι μια ξεχωριστή «χώρα» με χωριστούς νόμους.

Σύμφωνα με τον Μπουρουντζιούκ, έχουν προβεί σε κάποιες τεχνικές έρευνες και είδαν ότι υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει επιρροή σε κάποιους χρήστες και γι’ αυτό ήρθαν σε επαφή με την Τουρκία, στην αρχή ότι το ψευδοκράτος είναι διαφορετικών «χώρα» με δικούς της νόμους..

Διαβάστε επίσης

Εναλλακτικές επιλογές για τους χρήστες του twitter στην Τουρκία