ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου: Ως «κόρη οφθαλμού» οι σχέσεις με Ρωσία

Ομήρου: Ως «κόρη οφθαλμού» οι σχέσεις με Ρωσία

Έκκληση προς την Κυβέρνηση όπως ενεργήσει άμεσα για την προστασία των σχέσεων Κύπρου - Ρωσίας, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου παρά τις προειδοποιήσεις του Κινήματος ότι θα πρέπει να διαφυλαχθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία ως "κόρη οφθαλμού", εντούτοις όπως διαφάνηκε από τη συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη στη Λευκωσία "ενέργειες ή παραλείψεις της κυπριακής Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο τις ρωσοκυπριακές σχέσεις".

Ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για παραγνώριση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και το γεγονός ότι έχει εναποτεθεί μονοπωλιακά στις ΗΠΑ η πρωτοβουλία στις εξελίξεις στο Κυπριακό, που ενοχλεί δίκαια τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και σε παραγνώριση της Ρωσίας σε ό,τι αφορά το θέμα των ερευνών και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

"Δυστυχώς οι συμπεριφορές αυτές τείνουν να τραυματίσουν τις πολύτιμες σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, γεγονός που θα ζημιώσει καίρια ζωτικά και εθνικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας", πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, ο οποίος επεσήμανε πως δεν θα έπρεπε να αγνοείται η "πολύτιμη συμπαράσταση της Ρωσίας όλες τις τελευταίες δεκαετίες στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Ομήρου: Στην κόψη του ξυραφιού το Κυπριακό