ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι απαντά για τη πώληση ακινήτου σε Αναστασιάδη

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Τι απαντά για τη πώληση ακινήτου σε Αναστασιάδη

Στην αντεπίθεση περνά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΄Β, σε σχέση με την υπόθεση αγοράς οικιστικού ακινήτου, έκτασης 1.739τ.μ, από τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του "Φιλελεύθερου".

«Κάποιοι θέλουν να πλήξουν τον Πρόεδρο και προβαίνουν σε κακεντρέχειες και είναι ντροπή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sigmalive, ο Αρχιεπίσκοπος.

Η Εκκλησία, είπε, έχει οικόπεδα και είναι στη διάθεση όλων των πολιτών. Η κα Αναστασιάδη, διευκρίνησε, "αγόρασε το οικόπεδο δίπλα από το σπίτι της και δεοντολογικά το δικαιούται, ανέφερε ο προκαθήμενος της εκκλησίας".

Σε σχέση με τις ευκολίες πληρωμής ή ακόμη και τις τιμές, στις οποιές διατίθενται τα οικόπεδα της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος, σημείωσε ότι οι τιμές των οικοπέδων της Εκκλησίας είναι πολύ πιο προσιτές, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αρχιεπισκοπή, δεν έκανε οποιαδήποτε έκπτωση.

«Η Εκκλησία εξήγησε, πουλά πάντοτε πιο φθηνά από ό,τι πωλούν οι ιδιώτες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πουλήσαμε οικόπεδα, σε ταμεία προνοίας των διαφόρων ημικρατικών οργανισμών που αγοράσαμε τα αξιόγραφα και πουλήσαμε 20 -30 οικόπεδα κάνοντας τους έκπτωση, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα".

Ο Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε το θυμό του, υποστηρίζοντας ότι «οι πάντες κλαίνε και κανείς δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο και κανείς δεν παει φυλακή».

Το ιστορικό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το αγοραπωλητήριο έγγραφο υπέγραψαν στις 3 Φεβρουαρίου του 2014 ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ως πωλητής και η Άντρη Αναστασιάδη ως αγοραστής και προβλέπει την προκαταβολή ύψους €40 χιλ. η οποία καταβλήθηκε σε με μετρητά με την υπογραφή του συμβολαίου.

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα καταβληθούν άλλες €160 χιλ., ενώ το υπόλοιπο θα εξοφληθεί σε 75 άτοκες μηνιαίες δόσεις των €4.000 χιλ. η κάθε μια.

Η πώληση οικοπέδου της Αρχιεπισκοπής στην Άντρη Αναστασιάδη έγινε σύμφωνα με τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες της οικονομίας, την τρέχουσα τιμή του ακινήτου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ως εκ τούτου τίποτα το επιλήψιμο υπάρχει στην όλη διαδικασία, αναφέρει η Αρχιεπισκοπή σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για δημοσίευμα που οδηγεί την κοινή γνώμη σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Το δώρο του σουλτάνου του Ομάν στην Κύπρο