ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης: Δεν θα συναντηθούν οι δύο πλευρές στον ΟΗΕ

Κασουλίδης: Δεν θα συναντηθούν οι δύο πλευρές στον ΟΗΕ

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση των ηγετών των δύο πλευρών με τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, όπως ζητά ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κάτι σημαντικό που να οδηγεί στην τελική επίλυση ή την επικύρωση κάποιων θεμάτων επί των οποίων υπάρχει συναντίληψη ή βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας. Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η δήλωση Έρογλου έγινε για το θεαθήναι.

«Πρόκειται για κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας, και ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε της επίτευξης προόδου. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις θέσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για επίτευξη προόδου», είπε ο κ. Κασουλίδης.

«Δεν θέλω», πρόσθεσε, «να επιρρίψω ευθύνη σε κανένα. Όλοι γνωρίζουν τι συζητείται στο τραπέζι και ποιο είναι λογικό και ποιο είναι παράλογο». Εξ άλλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα που δημιουργείται με τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για το περιουσιακό.

πηγη ΑΜΝΑ

Διαβάστε επίσης

Μπαν Κι Μουν: «Ισες αποστάσεις» μεταξύ των δυο πλευρών στη Κύπρο