ΚΥΠΡΟΣ

Συμφωνία ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ΕΑΣ

Συμφωνία ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με ΕΑΣ

Υπεγράφη χθες ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η συμφωνία για την αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, με την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ, για τον ανεφοδιασμό του στρατού, ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τη συμφωνία, που είναι η πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια για την εταιρεία, υπόγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Σωτήρης Χριστογιάννης και ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Δημήτρης Γεωργιόπουλος, σε ειδική τελετή παρουσία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της αναπληρωτή υπουργού Φώφης Γεννηματά.

Η συμφωνία αποτελεί "σημαντικό βήμα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ένα επιπλέον ισχυρό μήνυμα της ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της προόδου της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα παρατήρησε ότι "έχουμε μπροστά μας λίγους μήνες για να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε τη δημόσια δέσμευσή μας στη Βουλή, ότι τα ΕΑΣ μπορούν και πρέπει να σωθούν. Ίσως κάποιοι να εκφράζουν επιφυλάξεις και καχυποψία. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Αβραμόπουλος: Εθνικό κεφάλαιο η αμυντική βιομηχανία