ΚΥΠΡΟΣ

Στο σκαμνί οι δύο ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Στο σκαμνί οι δύο ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανήλικων κοριτσιών, 14 και 15 ετών, από 59χρονο επιχειρηματία από τη Λάρνακα και 35χρονο από τη Λευκωσία, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση, απασχολεί ιδιαίτερα τις αρχές της Κύπρου.

Σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου διεξάγεται η όλη ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών. Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Νάταλι Ταλαρίδου ανέφερε ότι από ενημέρωση που είχε από την Κατηγορούσα Αρχή φαίνεται ότι υπάρχουν εμπλεκόμενα στην υπόθεση κατ` ισχυρισμό θύματα τα οποία είναι κάτω των 18 χρόνων. Με στόχο, συνέχισε, να προστατευθεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών βάσει του άρθρου 30 του Συντάγματος η διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος κράτησης πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζετα ότι την Πέμπτη 1η Μαΐου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησης των δύο ατόμων, ενώ ο 35χρονος είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26 – 28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Στο μεταξύ η Αστυνομία αναζητεί και άλλα νεαρά κορίτσια, που «πρωταγωνιστούν» σε βιντεοκασέτες ερωτικού περιεχομένου, που φέρεται να τραβήχτηκαν από τον ίδιο τον 59χρονο επιχειρηματία.

Το οπτικοακουστικό υλικό, που φαίνεται να λήφθηκε πριν από αρκετά χρόνια, καθώς βρίσκεται σε βιντεοκασέτες, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στην οικία του 59χρονου.

Οι ανακριτές πιστεύουν ότι σε περίπτωση εντοπισμού των κοριτσιών, ενδεχομένως να προκύψουν επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν την υπόθεση των δυο ανήλικων κοριτσιών.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων και σε βάρος των νεαρών στα βίντεο.

Στο μεταξύ, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών θα τεθεί το πρωί η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ «περί της ποινικοποίησης ορισμένων σεξουαλικών αδικημάτων κατά ανηλίκων και της εποπτείας των σεξουαλικά αδικοπραγούντων κατά ανηλίκων» που προβλέπει ισόβια φυλάκιση για τους παιδεραστές.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Πρόταση νόμου για ισόβια φυλάκιση στους παιδόφιλους