ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης σε Handelsblatt:«Κυρώσεις στη Ρωσία θα έπλητταν την Κύπρο»

Αναστασιάδης σε Handelsblatt:«Κυρώσεις στη Ρωσία θα έπλητταν την Κύπρο»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη δημοσιεύει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Στο ερώτημα για τις πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία ο Κύπριος πρόεδρος τονίζει: «Οι κυρώσεις θα έπλητταν μια σειρά χωρών-μελών της ΕΕ. Στην Κύπρο ωστόσο έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση, μιας και εξερχόμαστε από μια βαριά κρίση. Η επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία θα είχε εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, στο οποίο έχουμε συμφωνήσει με την Τρόικα. Θα έθεταν σε κίνδυνο τις προόδους που έχουν σημειωθεί με θυσίες εδώ και ένα χρόνο».

Στην ερώτηση εάν η Κύπρος καταφέρει να εγκαταλείψει το μνημόνιο χωρίς επιπλέον οικονομική στήριξη όπως έκαναν Πορτογαλία και Ιρλανδία ή θα χρειαστεί και δεύτερο πρόγραμμα όπως η Ελλάδα, ο Νίκος Αναστασιάδης απαντά: «Σε αυτή την περίπτωση η Κύπρος μοιάζει περισσότερο με την Ιρλανδία. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε πλήρως το πρόγραμμα προσαρμογής και να αφήσουμε το ταχύτερο δυνατόν πίσω μας την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε».

πηγη DW

Διαβάστε επίσης

Αγωγή του πρώην αρχηγού αστυνομίας στον Αναστασιάδη