ΚΥΠΡΟΣ

Σήμερα στην Κύπρο ο Αναπλ. ΥΠΕΞ της Ρωσίας

Σήμερα στην Κύπρο ο Αναπλ. ΥΠΕΞ της Ρωσίας

Το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aleksey Yu. Meshkov, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Ρώσος ΥΦΕΞ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Θα διεξάγει επίσης πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη, Αλέξανδρο Ν. Ζήνων. Η επίσκεψη του Ρώσου ΥΦΕΞ εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Πρωτοκόλλου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου-Ρωσίας, που υπεγράφη το 1994.

Οι πολιτικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου-Ρωσίας των οποίων θα ηγούνται ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση πολιτικών διαβουλεύσεων θα συζητηθούν διμερή θέματα συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και διάφορα διεθνή και περιφερειακά θέματα.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκές εκλογές 2014-Αποτελέσματα: Πολλά τα «ρίχτερ» σε ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ