ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Έρογλου με Αλβανό Υπ. Εμπορίου

Συνάντηση  Έρογλου με Αλβανό Υπ. Εμπορίου

Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της χώρας Dorian Ducka ενημέρωσε τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, για το έργο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω της Αλβανίας.

«Η δημιουργία του νότιου αγωγού μεταφοράς αερίου θα βοηθήσει τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να επωφεληθούν από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου» αναφέρει ο κ. Έρογλου.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο Αλβανός αξιωματούχος είναι απόφοιτος του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου και εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν απόφοιτοι “πανεπιστημίων” στα κατεχόμενα φτάνουν σε τόσο υψηλές θέσεις.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της οικονομίας και της εξωτερικής σας πολιτικής, ανέφερε ο κ. Ducka, λέγοντας πως οι καλύτεροι πρεσβευτές του ψευδοκράτους είναι οι απόφοιτοι των “πανεπιστημίων”.

Σημείωσε ότι Τουρκία, Αλβανία και ολόκληρη η Κύπρος πρέπει να ενώσουν δυνάμεις αυξάνοντας την διπλωματία της ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ο Αλβανός Υπουργός αποφοίτησε από το τμήμα διεθνών σχέσεων της σχολής οικονομίας και επιχειρήσεων του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου (DAÜ) στην Αμμόχωστο. Στην συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη τον συνόδευε ο “πρύτανης” του “πανεπιστημίου” Αμπντουλάχ Οζτοπράκ.

Πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου