ΚΥΠΡΟΣ

Οι Κύπριοι δεν μπαίνουν στα λεωφορεία

Οι Κύπριοι δεν μπαίνουν στα λεωφορεία

Οι Κύπριοι χρησιμοποιούν λιγότερο από όλους τους άλλους Ευρωπαίους τα μέσα μαζικής μεταφοράς σχεδόν σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για τις μεταφορές, που πραγματοποιήθηκε στα κράτη μέλη την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 7% των ερωτηθέντων στην Κύπρο απάντησε ότι χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά τα μαζικά μέσα μεταφοράς, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ελλάδα ήταν 19% και στην ΕΕ 16%.

Το 48% των Κυπρίων (38% των Ελλήνων) δηλώνει «πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο» από την τιμή του εισιτηρίου που πληρώνει στα μέσα μεταφοράς, ενώ το 16% (54% στην Ελλάδα) δηλώνει «αρκετά ή πολύ δυσαρεστημένο».

Το 49% στην Κύπρο (53% στην Ελλάδα) δηλώνει «αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο» από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς (62% στην ΕΕ), ενώ το 51% (47% στην Ελλάδα) εμφανίζεται «αρκετά ή πολύ δυσαρεστημένο» (38% στην ΕΕ).

Εξάλλου, το 54% των Κυπρίων (58% των Ελλήνων) θεωρούν ότι τα δρομολόγια εκτελούνται με συνέπεια και «είναι στην ώρα τους», ενώ το 14% (33% στην Ελλάδα) εκφράζει δυσαρέσκεια. Στην ΕΕ στην ίδια ερώτηση το 70% είναι ικανοποιημένο και 21% εκφράζει δυσαρέσκεια.

Στην ερώτηση σχετικά με την καθαριότητα και τη συντήρηση των οχημάτων στα μέσα μεταφοράς το 67% των Κυπρίων (55% των Ελλήνων) δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ δυσαρεστημένο είναι το 18% στην Κύπρο (38% στην Ελλάδα).

Ο βασικός λόγος χρησιμοποίησης των μέσων μεταφοράς είναι η μετάβαση στο χώρο εργασίας, το σχολείο ή το πανεπιστήμιο για το 35% των Κυπρίων, το 41% των Ελλήνων και το 32% των πολιτών στην ΕΕ.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αγ. Νάπα: Εθνοφουροί επιτέθηκαν και χτύπησαν 3 τουρίστες