ΚΥΠΡΟΣ

Ενημέρωση Εθνικού Συμβουλίου για τις διαπραγματεύσεις με τουρκοκύπριους

Ενημέρωση Εθνικού Συμβουλίου για τις διαπραγματεύσεις με τουρκοκύπριους

Το Εθνικό Συμβούλιο συνήλθε σήμερα και κατά τη διάρκεια της σχεδόν τρίωρης συνεδρίασής του, τα μέλη του ενημερώθηκαν εκτενώς για την πορεία της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, καθώς και για τις επαφές του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με ξένους ηγέτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας, είπε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών, τονίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται εποικοδομητικά για εξεύρεση κοινού εδάφους και συγκλίσεων, ώστε να σμικρυνθούν οι διαφορές και η διαδικασία να προχωρήσει στην τρίτη φάση του δούναι να λαβείν.

Για να γίνει όμως αυτό, τόνισε, πρέπει η τουρκοκυπριακή πλευρά να υποβάλει προτάσεις επί όλων των θεμελιωδών πτυχών του Κυπριακού.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα στον Ντερβίς Ερογλου, στη συνάντησή τους, την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αρχηγοί των κομμάτων θα τοποθετηθούν επί των εξελίξεων, στην επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου στις 7 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική Εθνοσυνέλευση: Απέρριψε τη συζήτηση του Κυπριακού