ΚΥΠΡΟΣ

Το Κυπριακό στη συνάντηση Κέρι-Νταβούτογλου

Το Κυπριακό στη συνάντηση Κέρι-Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κύπρο.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε σύντομη δήλωσή του πριν από τη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Κέρι ανέφερε ότι το θέμα της Κύπρου θα ήταν ένα από τα ζητήματα που θα συζητούσε με τον κ. Νταβούτογλου.

Όπως τόνισε, έχουν συζητήσει στο παρελθόν για την Κύπρο και θα συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να μεταβεί εκεί κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες. «Έχουμε μιλήσει γι' αυτό» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κέρι αποκάλεσε την Τουρκία «βασικό εταίρο» και είπε ότι οι δυο χώρες έχουν να αντιμετωπίσουν «ορισμένα σημαντικά ζητήματα», υπογραμμίζοντας τις εξελίξεις «με το τι συμβαίνει στη Συρία και τώρα στο Ιράκ με το ΙΚΙΛ».

Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι «δυο σύμμαχοι» και ότι «διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο» σε γειτονικές περιοχές της Τουρκίας στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο, υποστηρίζοντας ότι οι δυο χώρες ενεργούν «από κοινού ως δυο στρατηγικοί σύμμαχοι» και ότι «η συνεργασία θα συνεχιστεί».

Διαβάστε επίσης

Προκαλεί η Άγκυρα: Χαρακτηρίζει «νεκρό» το κράτος της Κύπρου

Ρoή Ειδήσεων