ΚΥΠΡΟΣ

Μειώθηκαν τα άτομα που στηρίζονται από κοινωνικά παντοπωλεία

Μειώθηκαν τα άτομα που στηρίζονται από κοινωνικά παντοπωλεία

Οι οικογένειες που συντηρούνται αυτή τη στιγμή από κοινωνικά παντοπωλεία ανά το παγκύπριο – από 55 φορείς – έχουν μειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου κατά χίλιες, δηλαδή από 13.500 που ήταν τώρα είναι στις 12.500, είπε εκ νέου σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αντιθέτως οι φωνές αυτών που ζητούν βοήθεια αυξάνονται, ο Επίτροπος Εθελοντισμού ανέφερε ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη στήριξης, να αποταθούν – ανάλογα με το χώρο διαμονής τους – σε κοινωνικά παντοπωλεία ή αν δεν ξέρουν πού να πάνε να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του για να τους στείλει στον ανάλογο φορέα.

"Τώρα εφαρμόζουμε ένα νέο σύστημα αίτησης που είναι μια για όλους τους φορείς που καλύπτει και προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα και από την άλλη θα εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα μηχανογραφημένο από το Σεπτέμβριο που θα ενώσει όλους αυτούς τους φορείς μεταξύ τους ώστε να αποφεύγονται και οι επικαλύψεις", σημείωσε ο κ. Γιαννάκη.

Οπότε με ένα στοχευμένο, διαφανή τρόπο, συνέχισε, θα είμαστε ακόμη πιο καλοί σε αυτό που κάνουμε για να στηρίζουμε αυτές τις χιλιάδες οικογένειες.

Ερωτηθείς για τους λόγους της μείωσης των αριθμών, είπε πως οφείλεται στην εποχιακή εργασία κυρίως στις επαρχίες Πάφου, Λάρνακας, Αμμοχώστου και από την άλλη υπάρχει και πιο καλός συντονισμός μεταξύ των φορέων που βοηθούν.

"Ευελπιστούμε από το Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) να υπάρξει περαιτέρω μείωση στις οικογένειες που ζητούν αυτή τη στήριξη", σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

«Ο Ερντογάν επωφελήθηκε από κρατικούς πόρους για την προεκλογική του εκστρατεία»