ΚΥΠΡΟΣ

Εκποιήσεις: Απο συμπληγάδες περνά το επίμαχο νομοσχέδιο

Εκποιήσεις: Απο συμπληγάδες περνά το επίμαχο νομοσχέδιο

Η κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Οικονομικών για το θέμα των εκποιήσεων, που άρχισε στις 10 το πρωί, συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, και Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, του Γενικού Εισαγγελέα και αντιπροσώπων της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέλυσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο Επιτροπών το περιεχόμενο των 10 νομοσχεδίων, που η κυβέρνηση διαβίβασε στη Βουλή, στα οποία ενσωματώθηκαν οι τροπολογίες,
που εισηγήθηκαν τα κόμματα και έγιναν αποδεκτές από την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίας το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την προώθηση, με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, των τελικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης για τις εκποιήσεις. Οι τροπολογίες, που εισηγήθηκαν τα κόμματα και έγιναν αποδεκτές από την τρόικα, ενσωματώθηκαν στα νομοσχέδια, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η Ολομέλεια συνέρχεται το Σάββατο στις 10:30 το πρωί για να ψηφίσει το νομοσχέδιο, και το sigmalive θα μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Εκποιήσεις: Σε προτάσεις νόμου τα ΟΧΙ της τρόικας (βίντεο)