ΚΥΠΡΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων

Με προτάσεις νόμου και ελάχιστες τροπολογίες επί των πέντε Κυβερνητικών νομοσχεδίων, που θα τύχουν ζυμώσεων μέχρι αύριο το πρωί, θα συνεχίσει η Βουλή ενώπιον τη Ολομέλειας του σώματος, τη συζήτηση για το κύριο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων.

Αύριο στη 9.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και θα ακολουθήσει η συνεδρία της Ολομέλειας. Αύριο επίσης θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας σε ψηφοφορία τα πέντε κυβερνητικά νομοσχέδια, οι τροπολογίες και οι προτάσεις νόμου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε να μην διαταραχθεί η λεπτή διαδικασία των διαβουλεύσεων.

Ο ΔΗΣΥ, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου το κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου, αύριο θα παρουσιάσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής σχέδιο απόφασης για την ψήφιση των νομοθεσιών του πλαισίου αφερεγγυότητας πριν την 1η Ιανουαρίου 2015, που αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες των εκποιήσεων. Με στήριξη όλων των κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ θα κατατεθεί η πρόταση νόμου που ετοίμασαν ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ για την προστασίας της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα συζητήσει το απόγευμα τις τροπολογίες που θα καταθέσει για το κύριο νομοσχέδιο που αφορά τις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων.

Διαβάστε επίσης

Εκποιήσεις: Από συμπληγάδες περνά το επίμαχο νομοσχέδιο