ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης- Έρογλου ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Αναστασιάδης- Έρογλου ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Σε δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη Ντέρβις Ερογλου, θα παρακαθίσει στις 21.00 αύριο Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, λίγες ώρες πριν την πρώτη τους συνάντηση μετά τη διακοπή των συνομιλιών για το καλοκαίρι, ενώ την ίδια ημέρα παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβουτογλου.

Παράλληλα στην Κύπρο, φθάνει την Τρίτη ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άϊντα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Μισέλ Μποναρντό, αμέσως μετά την άφιξή του αύριο το βράδυ, ο κ. Άϊντα θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Έρογλου στην οικία της Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζας Μπατενχάϊμ.

Όπως δήλωσε κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο ο κ. Άιντα, στη συνάντηση της 17ης Σεπτεμβρίου, θα κάνει ότι μπορεί από μέρους του για να καταστήσει τη συνάντηση εποικοδομητική έτσι ώστε οι συνομιλίες να προχωρήσουν στα ουσιώδη ζητήματα.

Επίσης ο κ. Άιντα θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το δείπνο θα έχει κυρίως κοινωνικό χαρακτήρα, ενώ με χαμηλές προσδοκίες η πλευρά μας προσέρχεται και στο ραντεβού των δύο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να υφίσταται η διαφορά επί της μεθοδολογίας, αφού ο Έρογλου αρνείται πεισματικά να δεχθεί την πρόταση Αναστασιάδη για κατηγοριοποίηση των συγκλίσεων, εμπόδιο που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεραστεί πριν τη μετάβαση του Προέδρου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης

Εurogroup: Εκταμίευση αφού λυθεί το θέμα των εκποιήσεων