ΚΥΠΡΟΣ

Προκλητικός ο Ερογλου: Κατοχική δύναμη οι Ε/κ, όχι ο τουρκικός στρατός

Προκλητικός ο Ερογλου: Κατοχική δύναμη οι Ε/κ, όχι ο τουρκικός στρατός

Συνεχίζει τις προκλητικές του τοποθετήσεις ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "οι Ε/κ είναι η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι το τουρκικός στρατός".

Ο Τ/κ ηγέτης προέβη σε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο ομιλίας του στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε τελετή για την ολοκλήρωση των εργασιών σε λεωφόρο στην οποία δόθηκε το όνομά του.

"Κατά καιρούς χαρακτηρίζουν κατοχικό τον τουρκικό στρατό. Στην πραγματικότητα, αυτός που έχει καταλάβει την Κύπρο και αυτήν τη στιγμή είναι υπό την κατοχή του, είναι οι Ε/κ", ισχυρίστηκε ο κ. Έρογλου.

Στο νησί, συνέχισε, επιθυμούν μία ομοσπονδιακή λύση, με ίσα δικαιώματα, που θα την αποτελούν δύο ίσες ιδρυτικές πολιτείες. Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, οι Ε/κ "λένε ψέματα" εδώ και 40 χρόνια, για την εξασφάλιση επιστροφής στην κατάσταση πριν το 1974.

"Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν 'υπηκοότητα', θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές", είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης- Έρογλου ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων