ΚΥΠΡΟΣ

Επίσκεψη «αστραπή» του Ντέιβιντ Κάμερον στη βρετανική βάση στη Λεμεσό

Επίσκεψη «αστραπή» του Ντέιβιντ Κάμερον στη βρετανική βάση στη Λεμεσό

Η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας.

Ολιγόωρη επίσκεψη, η οποία κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας, πραγματοποίησε στη βάση του Ακρωτηρίου στην Λεμεσό ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για να δει από κοντά τα πληρώματα των έξι μαχητικών αεροσκαφών τύπου Tornado και το υπόλοιπο προσωπικό που συμμετέχει στις επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail», ο κ. Κάμερον ανακοίνωσε πως δύο ακόμα Tornado θα προστεθούν στα αεροσκάφη που βρίσκονται στο Ακρωτήρι.

«Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ένοπλων επιχειρήσεων στο Ιράκ, θέλησα να έρθω εδώ για να ευχαριστήσω τους στρατιώτες μας για τη ζωτικής σημασίας δουλειά που κάνουν για να ηττηθούν αυτοί οι βάρβαροι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, που απειλούν την ασφάλεια όχι μόνο του Ιράκ, της Συρίας και της περιοχής, αλλά και των δρόμων της Βρετανίας» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επίσης, δήλωσε ότι το σμήνος των Τορνέιντο θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο, προτού αντικατασταθεί από πιο σύγχρονα αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης: Στην Καμπούλ ο Κάμερον