ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: «Βόμβα» στις διαπραγματεύσεις από τον Αναστασιάδη

Κυπριακό: «Βόμβα» στις διαπραγματεύσεις από τον Αναστασιάδη

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφασίζει την αναστολή των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, κατά την αποχώρησή τους, αναφέρθηκαν στα όσα ειπώθηκαν εντός της Σύσκεψης των αρχηγών Κομμάτων και συγκεκριμένα στην απόφαση-σταθμός του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναστείλει την συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν το μεσημέρι, λίγο πριν την λήξη της συνεδρίας, ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης και ο Τκ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου θα συναντηθούν στις 9 Οκτωβρίου στις δέκα και μισή το πρωί.

Ο Άντρος Κυπριανού στις δηλώσεις του ανάφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για τις προκλήσεις τις οποίες προβαίνει η Τουρκία εναντίον της Κύπρου ενώ τους ενημέρωσε για μια σειρά μέτρων που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ανάφερε ότι ένα από τα μέτρα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αναστολή της συμμετοχής τους στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Όπως ανάφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπήρξε ομοφωνία των κομμάτων για τα μέτρα που παρουσιάστηκαν και όλα τα κόμματα στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται για να δοθεί το μήνυμα στην Τουρκία.