ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης: Εξετάζουμε τα δεδομένα και θα επιστρέψουμε μόνο εάν…

Χριστοδουλίδης: Εξετάζουμε τα δεδομένα και θα επιστρέψουμε μόνο εάν…

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στη Λευκωσία – Οι συνεχείς παραβιάσεις των Τούρκων οδήγησαν τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να διακόψει όλες τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε στο 24hγια το ζήτημα και συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η συμμετοχή του προέδρου Αναστασιάδη αλλά και ολόκληρης της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό ανεστάλη για συγκεριμένο λόγο. Καθημερινά, λοιπόν, αξιολογούμε τα δεδομένα και τα γεγονότα, σε σχέση με τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε και στις κατάλληλες ενέργειες» και συνέχισε λέγοντας «Εμείς εργαζόμαστε ούτως ώστε να υπάρξει αντίδραση που να ακυρώνει τους λόγους που οδήγησαν σε αναστολή των συνομιλιών. Η Τουρκία δέσμευσε από τις 20 Οκτωβρίου για σεισμογραφικές έρευνες με οδηγία προς ναυτιλομένους συγκεκριμένες περιοχές, συνεπώς έχει όλο το χρόνο να επιδείξει καλή θέληση».

«Είναι καθαρά ένα εσωτερικό τους θέμα», απάντησε ερωτώμενος για την παύση του Κουντρέτ Οζερσάϊ από την θέση του διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς.

Τέλος, σε ότι αφορά την αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων στην ενημέρωση από τον υπουργό ενέργειας κο Λακκοτρύπη στο Μιλάνο για τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ότι «σίγουρα δεν στηρίζουν καμία τέτοια ενέργεια, που όχι μόνο είναι αντίθετη, αλλά δυσκολεύει τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μαθητές λιποθυμούν λόγω ασιτίας–Αυξάνονται συνεχώς οι άστεγοι

Κρήτη: Τροχαίο στην Ε.Ο στο ύψος των Σισσών - Ντεραπάρισε το όχημα

Πύργος: Έκλεισαν τα ΕΛΤΑ επειδή βρήκαν σκουλήκια-Εξαγριωμένοι οι πολίτες

Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος σε 3D-Απολαυστικό βίντεο

Μύκονος: Τα… θαλάσσωσε ο καπετάνιος–Έκανε το νέο λιμάνι άνω-κάτω

Καλαμπάκα: «Σαρώνει» το βίντεο στο youtube – Οδηγός συναντά αρκούδα

Πρέβεζα: Και όμως μέχρι και σήμερα αυτά τα χωριά είναι χωρίς διαδίκτυο