ΚΥΠΡΟΣ

Πρόκληση χωρίς τέλος: Το τουρκικό Barbaros μπήκε στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

Πρόκληση χωρίς τέλος: Το τουρκικό Barbaros μπήκε στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

Από τις 06:30 το πρωί η Τουρκία κάνει πράξει την απειλή της. Το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός συνοδευόμενο από άλλα δύο υποστηρικτικά πλοία εισήλθε στη βόρεια περιοχή, που παρανόμως έχει δεσμευθεί.

Γύρω στο μεσημέρι το Μπαρμπαρός, εισήλθε εντός του οικοπέδου 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ προηγουμένως βρισκόταν πολύ κοντά σε αυτό.

Το «Μπαρμπαρός Χαριεντίν Πασά» ξεκίνησε προς την κυπριακή ΑΟΖ χθες βράδυ από τη Μερσίνη, συνοδευόμενο από τα σκάφη, M/V «Bravο» και M/V «Deep Supporter».

Οι ενέργειες της Άγκυρας, τέθηκαν ενώπιον συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι αύριο Τρίτη θα εξαγγελθούν περεταίρω μέτρα αντίδρασης.

Την ίδια ώρα, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, βρίσκονται Λευκωσία - Αθήνα. Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν την τουρκική προκλητικότητα στο πλαίσιο συνάντησής τους κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει την αντίδραση της, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, καθιστώντας σαφές ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται οι χώροι που έχουν δεσμευτεί από την Τουρκία (με NAVTEX) και από την Ρωσία για στρατιωτικές ασκήσεις (με NOTAM)

442

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε ο Σήφης: Δείτε στο βίντεο την επανεμφάνισή του!

Λαμία: Άγρια ληστεία σε βάρος επιχειρηματία – Έπεσαν πυροβολισμοί

Αλβανός δημοσιογράφος: Ντροπή όσα έγιναν σε βάρος των Ελλήνων στη Δερβιτσάνη

Συγκλονίζει η κ. Μαρία: Μένουμε στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουμε για το νοίκι

«Συναγερμός» στην Κύπρο: Η Τουρκία πραγματοποιεί την απειλή της με 3 πλοία

Κολωνάκι: Έκλεψαν από 90χρονη πρώην δικαστικό 2 εκατομμύρια ευρώ