ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για μερικούς μήνες ακόμα

Κύπρος: Τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για μερικούς μήνες ακόμα

Τα οικονομικά του κράτους αντέχουν για κάποιους μήνες, αλλά σε περίπτωση κατά την οποία παραταθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο περί εκποιήσεων ακινήτων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.


Είναι δεδομένο πως, αν δεν αρθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων, δεν θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι σε όλες τις επαφές του με την τρόικα και με μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς, έστειλε το μήνυμα ότι «αυτή εκκρεμότητα δεν ισοδυναμεί με εκτροχιασμό ή αναστολή της ευρύτερης προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας». Αυτό, είπε, το διαπιστώνουν και οι ίδιοι αφού ήδη διαμορφώνονται κάποια αποτελέσματα.

Ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέσα από προσεγγίσεις που βασίζονται στη λογική, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων και να επιτραπεί ταυτόχρονα η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ρoή Ειδήσεων