ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Πράσινο φως» από Eurogroup για εκταμίευση της δόσης

Κύπρος: «Πράσινο φως» από Eurogroup για εκταμίευση της δόσης

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκίνησαν σήμερα τη διαδικασία εκταμίευσης προς την Κύπρο της δόσης των 350 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Ανάλογης χρονικής διάρκειας θα είναι και η διαδικασία που θα ακολουθήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα εκταμιεύσει 86 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και θα είναι αρκετά εκτεταμένη, δεδομένου ότι το πρόγραμμα φτάνει στα μέσα του δρόμου.

«Έχει σήμερα επιβεβαιωθεί από το Εurogroup η σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε μετά την απόφαση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι «πρέπει να αποφευχθούν αχρείαστες κινήσεις που θα διακυβεύσουν τη σημαντική αυτή προοπτική. Θα πρέπει κυρίως να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς την κυπριακή οικονομία που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Ρoή Ειδήσεων