ΚΥΠΡΟΣ

Παρέδωσε το μαχαίρι ο 17χρονος ύποπτος για φόνο

Παρέδωσε το μαχαίρι ο 17χρονος ύποπτος για φόνο

Ο ύποπτος για την δολοφονία του Αγγλοκύπριου Μάικ Άντονι Λούις Μηνά ισχυρίζεται πως το θύμα παρενοχλούσε την κοπέλα του.

O 17χρονος ύποπτος για το φόνο του Μάικ Άντονι Λούις Μηνά, τα ξημερώματα της Κυριακής παρέδωσε το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον Αγγλοκύπριο.

Ωστόσο αρνείται ότι επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα.

Ο νέος φέρεται να επικαλέστηκε ότι το θύμα παρενοχλούσε την κοπέλα του τα ξημερώματα στη Λάρνακα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο 26χρονος φερόμενος ως συνεργός του, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο 26χρονος επιχείρησε να κρύψει τα ρούχα που φορούσε ο 17χρονος, όταν είχε συναντηθεί με το θύμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Sigma Πρωτοσέλιδο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι ο εν λόγω νεαρός ήταν γνωστός στην αστυνομία με αρκετές υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών αυτοκινήτων.

Μάλιστα όπως είπε, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης από τον Ιούλιο του 2013, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013 ενώ στις αρχές Νοεμβρίου είχε ζητηθεί η κράτηση του για υποθέσεις διαρρήξεων χωρίς αυτό να γίνει αποδεκτό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας ήταν ενήμερες για αυτή την περίπτωση, ωστόσο σήμερα έχουμε ένα τραγικό αποτέλεσμα, όπου χάσαμε ένα νεαρό άνθρωπο, ενώ ο ίδιος ο 17χρονος αντιμετωπίζει το αδίκημα του φόνου.

Πηγή sigmalive.com