ΚΥΠΡΟΣ

Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του προϋπολογισμού EE για το 2013

Στη Βουλή η ετήσια έκθεση του προϋπολογισμού EE για το 2013

O κ. Λαζάρου θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση του Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2013 σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών.

Tην Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2013, επέδωσε το μέλος του Συνεδρίου (European Court of Auditors) Λάζαρος Λαζάρου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Επιδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «από φέτος η επίδοση και η παρουσίαση της Έκθεσης έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα, διότι είμαι ο γενικός υπεύθυνος για τον έλεγχο των λογαριασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, έχω την ευθύνη για το χρηματο-οικονομικό έλεγχο και για τον έλεγχο συμμόρφωσης, τα αποτελέσματα του οποίου μας βοηθούν να εκφέρουμε γνώμη κατά πόσο, μεταξύ άλλων, οι λογαριασμοί που ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζουν ακριβοδίκαιη εικόνα».

Tο ρόλο του ΕΕΣ εξήρε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου, εξήρε το ρόλο του ΕΕΣ στην αποτελεσματική εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικότερα τη συνεισφορά του κ. Λαζάρου, τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχή διεκπεραίωση των απαιτητικών καθηκόντων του στα πλαίσια της ετοιμασίας της Δήλωσης Αξιοπιστίας του ΕΕΣ.

Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε εν συντομία στην Ετήσια Έκθεση και τη διαδικασία παρουσίασής της, τόσο ενώπιον των θεσμών και αξιωματούχων της ΕΕ, όσο και ενώπιον των αρμόδιων εθνικών Αρχών των κρατών μελών. Συζητήθηκε δε στη συνέχεια η εξέταση της έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντηλλάγησαν απόψεις για γενικότερα θέματα των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ.

Στη Βουλή ο προϋπολογισμός

Εξάλλου, στις 11.30, ο κ. Λαζάρου θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεση του Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2013 σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Ελέγχου και Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Για το θέμα κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, ο Επίτροπος Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου, η Αναπλ. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
Πηγη ΣΙΓΜΑ