ΚΥΠΡΟΣ

Προκαλεί η Hurriyet: Ο Αναστασιάδης είναι ένας αλκοολικός

Προκαλεί η Hurriyet: Ο Αναστασιάδης είναι ένας αλκοολικός

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της τουρκικής Ηurriyet, το οποίο αναφέρεται στο «πρόβλημα αλκοολισμού» το οποίο αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το άρθρο, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Yusuf Kanli «ο Κύπριος πρόεδρος πρόκειται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου για να υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά».

Τονίζει ωστόσο ότι «ο Κύπριος πρόεδρος θα υποβληθεί στην επέμβαση, μόνο αφού βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση, η οποία είναι επιβαρυμένη από το πρόβλημα αλκοολισμού».

Ο δημοσιογράφος γράφει πως κατά καιρούς έχει «βομβαρδιστεί» από e- mail αναγνωστών του (κυρίως Ελληνοκυπρίων) που του γράφουν ότι το να αναφέρεται στο πρόβλημα αλκοολισμού του Αναστασιάδη, είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Κι εκείνος, διερωτάται: «Είναι;». Και απαντάει στο ερώτημα: «Εάν η φυσική και πνευματική κατάσταση του Αναστασιάδη είναι σημαντική, μπορεί κανείς να πει πως είναι ιδιωτική του υπόθεση; Αντίθετα, όσοι παρακολουθούν τις συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να γνωρίζουν πως τους τελευταίους δύο μήνες συνέβησαν δύο "ατυχίες" λόγω αυτού του προβλήματος που έχει με το αλκοόλ. Ακόμη και οι φίλοι του μπορούν να πιστοποιήσουν πόσο θυμώνει όταν δεν βρίσκει το αγαπημένο του ουίσκι, στις ώρες της σχόλης. Επίσης, τώρα, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, αποφάσισε να δώσει ένα ημίωρο διάλειμμα στις συνομιλίες Ερόγλου-Αναστασιάδη και να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες».

Το κατάπτυστο άρθρο αναφέρεται και σε άλλες λεπτομέρειες γύρω από τον... εθισμό του κ. Αναστασιάδη στο ποτό.

«Σε εκείνη τη συνάντηση με τον Ερόγλου, είναι αντιληπτό γιατί η τουρκική πλευρά ζήτησε διακοπή. Η απάντηση είναι ότι ο Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει από το μεσημέρι και στη συνέχεια θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει όταν δεν βρίσκει να πιει το αγαπημένο του ουίσκι. Γιατί, άραγε, τον περασμένο Ιούλιο άρχισε να ωρύεται εναντίον της διαπραγματευτικής του ομάδας, αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και στο διάβα του πετούσε καρέκλες; Η τουρκική πλευρά δεν είχε προτείνει κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να τον εκνευρίσει. Το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν άλλο και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του. Κάτι που δεν μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού».

Η συνέχεια του άρθρου, δίνει τις πλέον πειστικές απαντήσεις γιατί ο Τούρκος δημοσιογράφος προσπαθεί να αποδομήσει τη δημόσια εικόνα του κ. Αναστασιάδη.

Γράφει πως αυτός ο πολιτικός, με αυτές τις συνήθειες, θέλει τώρα να αποκόψει τους Τουρκοκύπριους από την ΑΟΖ και να κρατήσει όλο το μερίδιο των κοιτασμάτων για τον εαυτό οτυ.

«Πιέζει τους Τούρκους με κάθε μέσο και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Προφανώς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Η τουρκοκυπριακή πλευρά εύχεται να γίνει γρήγορα καλά ο κ. Αναστασιάδης και να επιστρέψει υγιής στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν και έχει αρχίσει να οικοδομείται και στις δύο πλευρές η αίσθηση πως η ένωση των δύο κοινοτήτων δεν πρόκειται να συμβεί», καταλήγει.