ΚΥΠΡΟΣ

Χρηματοδότηση Κυπρίων από προγράμματα ΕΕ

Χρηματοδότηση Κυπρίων από προγράμματα ΕΕ

Οι ευκαιρίες που έχουν οι Κύπριοι να πάρουν χρηματοδότηση από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ είναι το θέμα του ενημερωτικού σεμιναρίου που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σεμινάριο διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού. Το σεμινάριο είναι ανοικτό για όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Είναι το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο με αυτό το θέμα – έχουν ήδη γίνει, με μεγάλη επιτυχία, ανάλογες εκδηλώσεις στη Λάρνακα και την Πάφο. Όλα τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μια γενική παρουσίαση για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν από Ταμεία και Ανταγωνιστικά Προγράμματα της ΕΕ, όπως μπορείτε να τα βρείτε στη διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

Στο σεμινάριο της 5ης Δεκεμβρίου στη Λεμεσό, μετά από αυτή τη γενική παρουσίαση θα ακολουθήσει εξειδικευμένη παρουσίαση για τα ανταγωνιστικά προγράμματα COSME, EaSI και Creative Europe για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από τον κ. Γεώργιο Φλώρο, εμπειρογνώμονα από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Τράπεζα Κύπρου, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η Ελληνική Τράπεζα θα παρουσιάσουν επίσης τα σχέδια χρηματοδότησης που έχουν για τις ΜμΕ. Θα ακολουθήσει και μία σειρά από παρουσιάσεις από διάφορα δίκτυα και οργανισμούς για προώθηση της Επιχειρηματικότητας όπως το "Erasmus for Young Entrepreneurs" και το "Enterprise Europe Network".

Στο σεμινάριο της Λεμεσού, οι πολίτες και οι φορείς/οργανισμοί θα μπορέσουν να μιλήσουν από κοντά με τους αρμόδιους λειτουργούς των δικτύων, και των τραπεζών και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν για νέους και γυναίκες επιχειρηματίες καθώς και για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις