Κύπρος: Απαντήσεις για Deutsche Telecom και ΑΤΗΚ

Νewsbomb

Κύπρος: Απαντήσεις για Deutsche Telecom και ΑΤΗΚ

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει στις διεθνείς αγορές δύο φορές μέσα στο 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ, ενόψει της σημερινής σύσκεψης του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα οικονομίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει προσπάθεια για θετικό, έστω και οριακό, ρυθμό ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος.

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, και ιδιαιτέρως της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μπορεί να λεχθεί ότι μεγάλοι οργανισμοί, όπως η Deutsche Telecom, για την οποία έχει γίνει λόγος, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

«Μακάρι να δούμε σοβαρό ενδιαφέρον από σοβαρούς επενδυτές όπως είναι οι μεγάλοι πανευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση έδωσε εμπιστευτικά στοιχεία στην εταιρεία Deutsche Telecom, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΗΚ μέσω μελέτης που ο οργανισμός ανέθεσε σε θυγατρική εταιρεία του Γερμανικού Οργανισμού, είπε ότι η επίκριση είναι εντελώς αβάσιμη. Εξήγησε, ότι η μελέτη που ανατέθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Deutsche Telecom δεν ήταν με κανένα τρόπο απόφαση της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της ΑΤΗΚ και αφορούσε τη δομή και τη διάρθρωση του προσωπικού της. Ανάλογη μελέτη για θέματα προσωπικού ανατέθηκε στην ίδια εταιρεία και προ δεκαετίας, είπε.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved