ΚΥΠΡΟΣ

Μετρά πληγές από τις πλημμύρες η Κύπρος

Μετρά πληγές από τις πλημμύρες η Κύπρος

Μετρούν πληγές οι κάτοικοι της Λεμεσού, οι οποίοι επλήγησαν από τα χθεσινά (5/1/2015) έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και άλλα υποστατικά πλημμύρισαν, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους.
Για άλλη μια χρονιά, η οδός που πλήγηκε περισσότερο ήταν η Βασιλέως Κωνσταντίνου στην περιοχή του Τσιρείου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, η υπηρεσία διεκπεραίωσε χθες 85 κλήσεις για βοήθεια.

450 1

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην μετακινείται άσκοπα και να ζητά ενημέρωση για τις συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή, που προτίθεται να μεταβεί.
Σοβαρά προβλήματα και στην Πάφο. Σε τρείς περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας και άντληση νερών από οικίες που πλημμύρισαν, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που συνεχίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Συγκεκριμένα πλημμύρισαν τρεις οικίες στην περιοχή Αναρίτας- Τίμης, μια οικία στην Πάφο επί της οδού Γιάννου Κρανιδιώτη και μία στην Πόλη Χρυσοχούς.
Η υπηρεσία κλήθηκε για αποκοπή δένδρων στο Δημαρχείο Πάφου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην Πόλη Χρυσοχούς, γκαράζ μετακινήθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα σταθμευμένο όχημα.

450 4

Στην Κάτω Πάφο, λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής έκλεισε ο παραλιακός δρόμος, τοποθετήθηκαν μπάρες και απαγορεύεται η είσοδος σε πεζούς και οχήματα.
Η βροχόπτωση συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Πάφου, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι να είναι ολισθηροί.
Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

450 1 copy

Αρκετά έντονη ήταν η χθεσινή νύκτα για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κλήθηκαν σε δεκάδες περιπτώσεις να μετακινήσουν δέντρα που έπεσαν και καλώδια της ΑΗΚ. Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στη Λάρνακα και σε διάφορες κοινότητες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας με δέντρα να αποκόπτονται και να πέφτουν στους δρομους.
Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο Λιοπέτρι, τη Σωτήρα, την Αγία Νάπα, το Παραλίμνι και τη Δερύνεια. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία περιμάζεψαν αρκετές πινακίδες δρόμων οι οποίες έπεσαν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

πηγη sigmalive.com

400
450 3

Σχετικές ειδήσεις